Tanhuvaaran urheiluopiston opiskelijat oppivat tärkeitä vuorovaikutustaitoja

Liikuntapalvelupäällikkö Sami Huoman Tanhuvaaran urheiluopistolta kertoo, kuinka Jukka-Tapio Keräsen Tiimihenki-palvelu on parantanut opiskelijoiden joukkuehenkeä ja auttanut ratkaisemaan haastavia tilanteita. Sami vastaa urheiluopiston kurssitoiminnasta sekä toimii opettajana ammatillisessa koulutuksessa.

Tanhuvaara on yksi Suomen 11 urheiluopistosta. Asiakaskuntaa on vauvasta vaariin, nuorimmat asiakkaat ovat 3 kuukauden ikäisiä vauvoja ja vanhmmat seniorit lähentelevät jo 100 vuotta. Lisäksi talosta löytyy yli 70 urheiluneuvoja-opiskelijaa

Ryhmädynamiikka on menestymisen kannalta erittäin tärkeää, oli kyseessä oppilasluokka tai urheilutiimi, esimerkiksi jääkiekkojoukkue. Siinä joudutaan kommunikoimaan jatkuvasti sekä puhumalla mutta myös ei-verbaalisesti.

Vuorovaikutustaitoja voi oppia

Vuorovaikutustaidot ovat kuuluneet Tanhuvaaran urheiluopiston koulutussuunnitelmaan jo kauan. Aikaisemmin vuorovaikutuskoulutuksia vedettiin aikaisemmin itse talon omien opettajien toimesta. Koettiin kuitenkin, että talon ulkopuolelta tuleva kouluttaja vetää koulutuksia hieman eri näkökulmasta ja uudella tavalla. Näin päädyttiin kokeilemaan Jukka-Tapio Keräsen vuorovaikutuskoulutuksia. Tämä onnistui erittäin hyvin, Jukka-Tapio vetää huikeat vuorovaikutuskurssit. Opiskelijat tykkäävät kursseista ja oppivat paljon.

Tiimihenki -vuorovaikutuskurssit ovat äärimmäisen tärkeitä, ajatellen liikuntaneuvojan ammattia. Liikuntaneuvoja kohtaa erilaisia ihmisiä, erilaisissa tilanteissa. Asiakaskohtaaminen, ensivaikutelman antaminen ovat tärkeässä asemassa liikunta-alalla toimivalle ja Jukka-Tapio paneutuu näihin asioihin erittäin hyvin. Opiskelijat ovat saaneet hyviä vinkkejä, kuinka asiakaskohtaamisen voi saada entistä paremmaksi.

Tiimihengellä on tosi suuri merkitys, oli sitten kyseessä mestaruusottelu tai opiskelijoiden valmistuminen. Me tuemme toisiamme aina tiukan paikan tullen ja näillä vuorovaikutuskursseilla tiimihenkeä saadaan nostettua todella hyvin ylöspäin.

Vahva suositus

Suosittelen näitä kursseja lämpimästi kaikille muillekin urheiluopistoille, kaikille yrityksille ja yhteisöille, jotka ovat asiakaspalvelutyössä sekä urheiluseuroille – esimerkiksi jääkiekkoseurat, jalkapalloseurat ja muut joukkuelajit. Vuorovaikutustaidot ovat ehdottoman tärkeitä kaikissa näissä eri tiimeissä ja joukkueissa.

Ottakaa ihmeessä Jukka-Tapio Keräseen.

Sami Huoman
Liikuntapalvelupäällikkö, opettaja
Tanhuvaaran urheiluopisto

Whatsapp