Referenssit

OP Vähittäispankki osallistuu vuorovaikutuskoulutukseen

”Toimin esimiehenä kolmelle noin 12 hengen tiimille. Halusin järjestää tiimeille mahdollisuuden tutustua toisiinsa työajan ulkopuolella vuorovaikutusammattilaisen johdolla.”

Nina Lipponen (Operation Lead, OP Vähittäispankki) kertoo.

Kolme puolentoista tunnin vuorovaikutuskoulutusta toteutettiin joulukuussa 2020. OP Vähittäispankin tiimiläiset ottivat koulutuksen vastaan hyvin, koulutukset sisältivät toiminnallisia harjoitteita, kuten improvisaatiota. Valmennusta kommentoitiin myös OP:n arvoja mukailevasti ihmisläheiseksi ja yhdessä. Osallistujat olivat positiivisesti yllättyneitä siitä, että kouluttaja Jukka-Tapio Keränen ei vetänyt työpäivän jälkeen mitään PowerPoint-esitystä. Hän sai ihmiset osallistettua ja liikkeelle. Jukka-Tapiota kuvailtiin hyvin avoimeksi ja itsensä likoon laittavaksi, minkä voin myös oman kokemukseni pohjalta allekirjoittaa täysin.


Inex Partners Oy hakee työkaluja työtilanteiden hoitamiseen

Jukka-Tapio Keräsen pitämä tiimihenkikoulutus oli suuri menestys yrityksessämme. Improvisaatioharjoitukset pakottivat työntekijöitä hieman epämukavuusalueelle, mutta olivat silti todella hauskoja ja koko porukka oli täysillä mukana hommassa. Koulutuksen ansiosta opimme työryhmänä tuntemaan toisemme paremmin ja saimme työkaluja todellisten työtilanteiden hoitoon. Suosittelen vahvasti Jukka-Tapion koulutusta kaikenlaisille työyhteisöille rekkamiehistä asiantuntijaorganisaatioihin.

– Jussi Friman, Inex Partners Oy


LähiTapiola Savon tiimipäivän piristys

”Jukka-Tapio kävi Saanassa piristämässä onnistuneesti tiimipäiväämme. Hienoa oli nähdä miten porukat innostuivat hänen johdollaan mm. improvisaatiosta. Huikeiden esitysten jälkeen pääsimme taikatemppujen maailmaan. Kotiinviemisiksi opettelimme jopa yhden taikatempun, jolla voi ällistyttää kotijoukot. Suosittelen Jukka-Tapiota ja olimme häneen erittäin tyytyväisiä”

– Panu Myöhänen, Liiketoimintajohtaja, LähiTapiola Savo


Suomen Metsämuseo Luston henkilökunta kehittää vuorovaikutusosaamistaan

Jukka-Tapio Keränen Tiimihengestä piti meidän työyhteisölle kolmen kerran Vuorovaikutusvalmennuksen syys-marraskuussa 2021. Koulutuksen tavoitteena oli hitsata uutta työyhteisöä yhteen, lisätä
yhteisymmärrystä sekä avartaa vuorovaikutusta ja kommunikaatiota. Mielestäni valmennuksen tavoitteet saavutettiin hienolla tavalla. Tässä muutamia ajatuksia koulutuksesta:

”Kommunikaatiolla on todella suuri merkitys koko yhteishengen ja tiedon välittymisen kanssa. Avoin kommunikaatio on nro 1. Tilanteisiin heittäytyminen kannattaa. Kun avaa sielunsa on toistenkin helpompi lähestyä ja avata oma sielunsa, ymmärrys kasvaa ja kommunikointi paranee. Koulutuksen päätöspäivä oli ajatuksia herättävä sekä koko koulutus oli taitavasti rakennettu nosteiseksi.”

Kouluarvosana koulutuksesta oli 4,4 / 5

– Niina Uronen, CEO, Suomen Metsämuseo Lusto


Kuopion Uusi apteekki Kolmisopen uusi asiakaspalveluajattelu

Kiitos Tiimihengelle tosi hyödyllisestä, mukavasta ja hieman erilaisesta asiakaspalvelukoulutuksesta! Suosittelen kaikille yrityksille! Vinkki yksinyrittäjille: Kaveriyrittäjistä voi kerätä ryhmän ja saada
vertaistuen lisäksi laskulle useampia maksajia.

Tämä on varmasti aikasi arvoinen koulutus!

– Hannele Taattola, apteekkari, Kuopion Uusi apteekki Kolmisopesta


Liikenneturvan henkilökunta ottaa yleisön haltuun

”Vuorovaikutuskouluttaja Jukka-Tapio Keränen pilotoi Liikenneturvan kouluttajille ja työntekijöille etäkoulutuksen teemalla ”Näin otat yleisön haltuun”. Koulutus pidettiin kahtena päivänä ja siihen liittyi
itsenäisesti toteutettava videotehtävä, josta koulutettavat saivat henkilökohtaisen palautteen. Koulutus onnistui loistavasti ja Jukka-Tapio onnistui etäkoulutuksessakin luomaan omalla avoimuudellaan positiivisen ja vuorovaikutteisen ilmapiirin. Koulutus osallistujilta sai erinomaiset arviot.

Keskiarvo oli 4,6/5.”

– Tuula Taskinen, Yhteyspäällikkö, Liikenneturva


Iljan Isännöintikeskuksen tiimivalmennukset

Tiimivalmentaja Jukka-Tapio Keränen kävi pitämässä kesäkuussa 2021 meidän työyhteisölle tiimivalmennuksen. Palaute oli positiivista ja valmennus vahvisti työyhteisömme me-henkeä.

Työntekijät oppivat mm.

 • Kuuntelun merkitystä
 • Asiakkaan ymmärtämistä
 • Lukemaan muita ihmisiä hankalissakin tilanteissa

Kommentit koulutuksesta

 • Kouluttaja oli rento ja koulutus oli rentoa ja osaavaa
 • Sopivassa suhteessa tekemistä ja teoriaa
 • Huumorin keinoin uusia ajattelutapoja
 • Hyvin otettiin kaikki osallistujat huomioon
 • Minäkin uskalsin improvisoida 🙂
 • Kiitos, aivan loistava päivä 🙂
 • Samanlaisia tykypäiviä jatkossakin
 • Aurinkoinen olo

Olimme erittäin tyytyväisiä valmennuksen antiin. Tulemme tekemään jatkossakin yhteistyötä Jukka-Tapion ja Tiimihengen kanssa.

– Ilja Knuutinen, Toimitusjohtaja, Iljan Isännöintikeskus


Esiintymisvalmiuksia yksilövalmennuksena

Etsiskelin itselleni valmentajaa esiintymistaitojen hiomiseen ja löysin verkoston avulla Jukka-Tapion. Nyt ollaan saatu 10 kerran yksilövalmennus maaliin ja matka on ollut huikea!

Mitä me nyt sitten oikein tehtiin?

 • Harjoiteltiin improvisaatiota (ei enää bläkäreitä esiintyessä).
 • Harjoiteltiin kehon- ja äänenkäyttöä esiintymistilanteissa sekä selkeää artikulaatiota.
 • Harjoiteltiin täsmänä omaan esiintymistavoitteeseen pääsemistä.
 • Harjoiteltiin erilaisten tunteiden käsittelyä ja niiden hallintaa: nolostumista, häpeää, itsensä vertailua muihin ja ennen kaikkea sitä, miten nämä tunteet voitetaan.
 • Harjoiteltiin heittäytymistä erilaisiin tilanteisiin ja itsensä likoon laittamista.
 • Sokerina pohjalla harjoiteltiin myös muutama korttitemppu ja jonglöörausta!

Kokemus oli huikea ja opettaja oli huippu! Tunsin, että minua aidosti haluttiin auttaa onnistumaan ja minuun uskottiin. Koen saaneeni paljon eväitä sekä ammatilliseen esiintymiseen että myös muihin
vuorovaikutustilanteisiin. Oli ilo tutustua!

– Johanna Pirinen, HR Director, FinVector Oy


Tiimien välisen vuorovaikutuksen kehittäminen osana yrityksen kehitystyötä

Tiimien välisen vuorovaikutuksen kehittämiseen osana Alueellisten kuituverkkojen työyhteisö ja yhteishenki -kehitystyötä saimme mukaan vuorovaikutuskouluttaja Jukka-Tapio Keräsen. Jukka-Tapio on omalla persoonallaan töitä tekevä, harvinaisen aito toimija, jossa ei ole hitustakaan konsulttien ulkoaopeteltuja hissipuheita tai päälleliimattua keinotekoisuutta.

Tiimihenkikoulutuksissa hyödynnettiin vuorovaikutusharjoituksia, mikä oli uudenlainen tapa kehittää tiimin sisäistä viestintää. Työskentelyn tuloksena syntyi muun muassa henkilöstön palautteesta uusia
viikoittaisia palaverikäytäntöjä sekä formaalilla että epäformaalilla tavalla, AKU:n 12 viestinnän käskyä sekä videoesittelyt, joissa esittelemme itsemme kaikille tiimikavereille. Yksikkömme on kasvanut
nopeasti eivätkä kaikki ole koskaan tavanneet tiimikavereitaan livenä. Vuorovaikutuskoulutuksen jälkeen kamerat ovat olleet aktiivisemmin auki kohtaamisissamme.

Jukka-Tapiota kiitettiin erityisesti rennosta läsnäolosta, joka osallisti mukaan. Häntä pidettiin erilaisena kouluttajana, jonka työskentelytavat poikkesivat totutusta ja rohkaisivat mukaan kokeilemaan
ja yrittämään uutta.

– Minna Jaakkola, Head of Strategic Development, Alueelliset kuituverkot, Cinia


Voimatel Oy tukee suunnittelijoiden onnistumista ja pärjäämistä työssään

Toimin Voimatel Oy:ssä sähköverkkojen suunnittelutiimin esimiehenä. Iso osa suunnittelijoiden työtä on maanomistajien ja sidosryhmien kohtaaminen niin puhelimessa, sähköpostitse kuin kasvotustenkin. Tukeaksemme suunnittelijoiden onnistumista ja pärjäämistä näissä kohtaamisissa tilasimme Jukka-Tapiolta päivän mittaisen vuorovaikutuskoulutuksen koko suunnittelutiimille.

Koulutuksessa käytiin läpi vuorovaikutuskeinoja yleisellä tasolla, erilaisten vuorovaikutustilanteiden tunnistamista ja käyttäytymistä näissä tilanteissa mm. improvisaation keinoin. Nämä ovat suomalaisille perinteisesti vaikeita aiheita, mutta Jukka-Tapio sai omalla olemuksellaan ja ammattitaidollaan osallistujat vapautumaan ja heittäytymään mukaan koulutustilanteisiin. Koulutus oli monipuolinen ja antoisa ja auttoi osallistujia tunnistamaan omia käyttäytymismallejaan sekä mahdollisia heikkouksiaan ja vahvuuksiaan erilaisissa tilanteissa.

Jukka-Tapio sopii esimerkiksi tällaisen vuorovaikutuskoulutuksen pitäjäksi mainiosti, sillä hän on avoin, innostava ja itse tilanteisiin heittäytyvä. Voin lämpimästi suositella Jukka-Tapion palveluksia
vastaaviin tilaisuuksiin.

– Joni Torvinen, tiimipäällikkö, Voimatel Oy


Haastavien elämän ja arkipäivän vuorovaikutustilanteiden koulutus

Kuopion vankilan vangeille Jukka-Tapio Keränen on pitänyt vuorovaikutuskoulutusta vangeille Kuopion vankilassa. Kurssilla on perehdytty siihen, kuinka toimia haastavissa elämän ja arkipäivän vuorovaikutustilanteissa oman edun mukaisesti.

Osallistujilta saatu palaute on ollut erittäin myönteistä. Yhteistyö Jukka-Tapio Keräsen kanssa on sujunut erittäin hyvin ja joustavasti ja olemme kehittäneet kurssin sisältöä yhteistyössä. Keräsen vuorovaikutuskoulutus soveltuu mielestäni erittäin hyvin vankiloihin ja haastaville asiakkaille. Hän on kokenut ja osaava ryhmäkouluttaja ja saa osallistujat mukaan toimintaan erinomaisesti. Hän pystyy käyttämään koulutuksessa hyväksi myös taikurin osaamistaan.

Olemme olleet hyvin tyytyväisiä saadessamme tehdä työtä yhdessä huippuammattilaisen kanssa. Yhteistyö jatkuu edelleen.

– Jukka Häkkilä, apulaisjohtaja, Kuopion vankila


Projektityöntekijät kehittävät vuorovaikutusosaamista

Jukka-Tapio Keränen on ollut hankkeemme tiloissa ohjaamassa matalan kynnyksen vuorovaikutus-, ilmaisutaitoharjoitteita sekä esittelemässä ja opettamassa kortti- ja kolikkotemppuja. Hankkeemme kohderyhmiä ovat kaupungin heikko-osaisimmat, erilaisista elämänhallinnan ongelmista kärsivät väestöryhmät.

Jukka-Tapio on saanut erinomaisen kontaktin kävijöihimme. Hän on innostava, luonteva ja helposti lähestyttävä persoona, joka herättää luottamusta ja on saanut aratkin kävijämme osallistumaan omalla
valoisalla persoonallaan ja ohjaamisotteellaan. Tunnit ovat olleet hyvin suunniteltuja ja palaute kävijöiltämme on ollut kiittävää.

Voin lämpimästi suositella Jukka-Tapio Kerästä erilaisten vuorovaikutuskoulutusten vetäjäksi. Hänen omat vuorovaikutustaitonsa ovat erinomaiset, ja hänen luontainen valoisuutensa ja aito halunsa
ohjata ryhmiä tempaavat mukaansa.

– Mari Ahtiainen, projektityöntekijä, Sirkkulanpuiston nopean toiminnan joukot


Rautalammen ratsastuslukion henkilökunta tiimiytyy

Jukka-Tapio Keräsen koulutuksessa harjoittelimme vuorovaikutustaitoja, itseilmaisua ja heittäytymistä improvisaation avulla. Jukka-Tapio loi tilaisuuteen sallivan ja virheet hyväksyvän, turvallisen ilmapiirin, jonka ansioista myös alun arastelijat uskaltautuivat koulutuksen lopussa esiintymään koko ryhmän edessä. Koulutuksen avulla oli itsekin melko uutena työntekijänä helppo tutustua työkavereihin.

– Olli Lipponen, rehtori, Rautalammin ratsastuslukio


Lasten- ja nuortenkodin henkilökunta heittäytyy vuorovaikutukseen

Mielestäni Jukka-Tapion pitämät improvisaatioharjoitukset olivat hauskoja ja mukaansatempaavia. Myös ujommat ja esiintymisestä pitävät vähemmän rohkaistuivat osallistumaan harjoituksiin ja nauttimaankin niistä. Minulle jäi vaikutelma, että kaikilla oli hauskaa, itse ainakin sain kyllä nauraa välillä maha kippurassa. Suosittelisin myös muille työyhteisöille tällaista ohjelmaa virkistyspäiviin.
– Lasten- ja nuortenkoti Himaharjun henkilökunta

 

 


 

Whatsapp