Referenssit

OP Jokilaaksot ja Tiimihenki valmennus
Tiivi Ikkunat, Länsi Suomi ja Tiimihenki valmennus
OP Joki-Pohjanmaa ja Tiimihenki valmennus
Eezy Farenta ja Tiimihenki valmennus
OP Vaara Karjalan ja Tiimihenki valmennus
OP Taivalkoski ja Tiimihenki valmennus
Tiivi-Ikkunat ja Tiimihenki valmennus
OP Järvi Häme ja Tiimihenki valmennus
Savonia TKI palvelu-Tiimi ja Tiimihenki valmennus
Ferring Ventures Oy ja Tiimihengen valmennus
LähiTapiola Pirkanmaa ja Tiimihenki yhteistyö
OP Suomenselkä ja Tiimihenki yhteistyö
OP Koti Pohjanmaa ja Tiimihenki yhteistyö
OP Kangasala ja Tiimihenki yhteistyö
OP Vimpeli ja Tiimihengen valmennus
OP Kerimäki ja Tiimihenki valmennus

Tanhuvaaran Urheiluopisto henkii huumoria ja edistää hyvinvointia nyt ilolla, kiitos TIIMIHENKI!!!

”Tanhuvaaran henki on jo käsite, joka näkyy opistolla välittömänä ja huumorintajuisena ilmapiirinä.

TIIMIHENKI -koulutus opetti meitä myös näkemään tämän itse, lisäksi saimme välineitä parempaan yhteistyöhön ja keskinäiseen vuorovaikutukseen.
Ryhmätyönä syntyi Kohtaamisen kultaiset säännöt, jotka auttoivat työyhteisöämme kehittymään tehokkaammaksi yhteistyötaidoiltaan. Nyt syntyy tulosta ilon kautta!

Tämä koulutuskokonaisuus pitäisi ihan kaikkien työyhteisöjen käydä!”
Arja Laine
Koulutuspäällikkö
Tanhuvaaran Urheiluopisto

Vuorovaikutustaidot, avain menestykseen

Järjestimme OP Suur-Savossa vuorovaikutusvalmennuksen koko henkilöstölle. Hyvät vuorovaikutustaidot ovat avain menestymiseen meidän työssä ja ylipäätänsä elämässä.

Valmentajana meillä toimi Tiimihenki ja Jukka-Tapio Keränen. Henkilöstömme heittäytyi rohkeasti mukaan valmennuksiin ja antoikin erinomaisen arvosanan valmennuskokonaisuudelle. Kiitos valmentajalle ja koko meidän porukalle, tämäkin onnistui yhdessä.
Maija Skön
Pankinjohtaja, OP Suur-Savo

Ei jätä ketään kylmäksi

”Tiimihengen koulutus ei varmasti jätä ketään kylmäksi ja hauskat koulutusmetodit pitävät huolen kaikkien osallistamisesta. Poikkeuksellisen innostava koulutuskokemus, suosittelen!”
Antti Siponen
Human Resources Specialist
Ponsse

Tiimipäivä FinVector Oy:n Team Leadeille

Järjestimme FinVector Oy:n Team Leadeille -tiimipäivän. Yhtenä osiona päivässä oli vuorovaikutustaitojen kehittäminen.

Vuorovaikutuskoulutusta meille oli vetämässä ihan huippu Tiimihengen kouluttajat Aura Marttinen ja Hannu Okkonen. Koulutus oli räätälöity täysin meidän tarpeisiin, ennakkopalaverin perusteella.

Koulutus vedettiin englanniksi ja ilman kalvosulkeisia. Hannu ja Aura osallistivat porukkaa hauskasti, lempeästi ja rennosti. Vuorovaikutustaitojen ja selkeän viestinnän merkitys korostui ja tuli mainiolla tavalla näkyväksi harjoitteiden avulla.

Kiitos oivallutuksesta Tiimihenki! Lämmin suositus!
Johanna Pirinen
HR Director, FinVector Oy

Roihua tiimihenkeen!

Jukka-Tapio ja Johanna sparrasivat asiantuntijatiimiämme kommunikaatio- ja vuorovaikutustaidoissa. Tavoitteena oli parantaa myös tiimin työtyytyväisyyttä.

Konkreettisten ja mukaansatempaavien harjoitusten kautta opimme tuntemaan toisemme paremmin ja saimme konkreettisia työkaluja ylläpitää ja kehittää sujuvaa vuorovaikutustamme. Valmentajat loivat turvallisen ja sopivan rennon ilmapiirin, jossa kenenkään tarvinnut jännittää.

Loistava kokonaisuus, josta on todellista hyötyä arjen työtehtäviimme!  
Antti Iire (Tk-päällikkö) ja Raisa Leinonen (tiimivastaava)
Savonia-amk, Monialainen TKI

Tiimihenki nostattaa tiimihenkeä

”Englanninkieliset koulutustilaisuudet toimivat loistavasti työyksikkömme tiimihengen nostattamiseen ja uusien työntekijöidemme integroitumiseen osaksi työyksikköämme”
Business Kuopio

Intersport Kuopion henkilökunta sai uudenlaisia näkökulmia asiakaspalveluun!

Tämä koulutus kyllä ylitti odotukseni täysin ja niin myös koko henkilökunnan. Kaikki varmaan oli valmistautunut ”tylsään” ja sata kertaa koettuihin myyntivalmennuksiin. Heti ensimmäisellä kerralla tuli selväksi tämän olevan jotain aivan muuta. Huikeata oli huomata, että omasta porukasta löytyi noin upeaa heittäytymistä ja sitä me hyvässä tiimissä tarvitaan. Harvoin saa koko jengiä tulemaan 7:30 aamukoulutukseen odottaen mitä tämä aamu pitää sisällään. Tästä on hyvä jatkaa! Iso Kiitos!
Tuukka Uusitalo
Kauppias, Intersport Kuopio

OP Vähittäispankki osallistui vuorovaikutuskoulutukseen

Kolme puolentoista tunnin vuorovaikutuskoulutusta toteutettiin joulukuussa 2020. OP Vähittäispankin tiimiläiset ottivat koulutuksen vastaan hyvin, koulutukset sisältivät toiminnallisia harjoitteita, kuten improvisaatiota. Valmennusta kommentoitiin myös OP:n arvoja mukailevasti ihmisläheiseksi ja yhdessä. Osallistujat olivat positiivisesti yllättyneitä siitä, että kouluttaja Jukka-Tapio Keränen ei vetänyt työpäivän jälkeen mitään PowerPoint-esitystä. Hän sai ihmiset osallistettua ja liikkeelle. Jukka-Tapiota kuvailtiin hyvin avoimeksi ja itsensä likoon laittavaksi, minkä voin myös oman kokemukseni pohjalta allekirjoittaa täysin.
Nina Lipponen
Operation Lead, OP Vähittäispankki

Suomen Metsämuseo Luston henkilökunta kehittää vuorovaikutusosaamistaan

Kommunikaatiolla on todella suuri merkitys koko yhteishengen ja tiedon välittymisen kanssa. Avoin kommunikaatio on nro 1. Tilanteisiin heittäytyminen kannattaa. Kun avaa sielunsa on toistenkin helpompi lähestyä ja avata oma sielunsa, ymmärrys kasvaa ja kommunikointi paranee. Koulutuksen päätöspäivä oli ajatuksia herättävä sekä koko koulutus oli taitavasti rakennettu nosteiseksi.

Kouluarvosana koulutuksesta oli 4,4 / 5
Niina Uronen
CEO, Suomen Metsämuseo Lusto

Inex Partners Oy hakee työkaluja työtilanteiden hoitamiseen

Jukka-Tapio Keräsen pitämä tiimihenkikoulutus oli suuri menestys yrityksessämme. Improvisaatioharjoitukset pakottivat työntekijöitä hieman epämukavuusalueelle, mutta olivat silti todella hauskoja ja koko porukka oli täysillä mukana hommassa. Koulutuksen ansiosta opimme työryhmänä tuntemaan toisemme paremmin ja saimme työkaluja todellisten työtilanteiden hoitoon. Suosittelen vahvasti Jukka-Tapion koulutusta kaikenlaisille työyhteisöille rekkamiehistä asiantuntijaorganisaatioihin.
Jussi Friman
Inex Partners Oy

LähiTapiola Savon tiimipäivän piristys

Jukka-Tapio kävi Saanassa piristämässä onnistuneesti tiimipäiväämme. Hienoa oli nähdä miten porukat innostuivat hänen johdollaan mm. improvisaatiosta. Huikeiden esitysten jälkeen pääsimme taikatemppujen maailmaan. Kotiinviemisiksi opettelimme jopa yhden taikatempun, jolla voi ällistyttää kotijoukot. Suosittelen Jukka-Tapiota ja olimme häneen erittäin tyytyväisiä.
Panu Myöhänen
Liiketoimintajohtaja, LähiTapiola Savo

Kuopion Uusi apteekki Kolmisopen uusi asiakaspalveluajattelu

Kiitos Tiimihengelle tosi hyödyllisestä, mukavasta ja hieman erilaisesta asiakaspalvelukoulutuksesta! Suosittelen kaikille yrityksille! Vinkki yksinyrittäjille: Kaveriyrittäjistä voi kerätä ryhmän ja saada
vertaistuen lisäksi laskulle useampia maksajia.
Tämä on varmasti aikasi arvoinen koulutus!
Hannele Taattola
Apteekkari, Kuopion Uusi Apteekki (Kolmisoppi)

Liikenneturvan henkilökunta ottaa yleisön haltuun

Vuorovaikutuskouluttaja Jukka-Tapio Keränen pilotoi Liikenneturvan kouluttajille ja työntekijöille etäkoulutuksen teemalla ”Näin otat yleisön haltuun”. Koulutus pidettiin kahtena päivänä ja siihen liittyi
itsenäisesti toteutettava videotehtävä, josta koulutettavat saivat henkilökohtaisen palautteen. Koulutus onnistui loistavasti ja Jukka-Tapio onnistui etäkoulutuksessakin luomaan omalla avoimuudellaan positiivisen ja vuorovaikutteisen ilmapiirin. Koulutus osallistujilta sai erinomaiset arviot.

Keskiarvo oli 4,6/5
Tuula Taskinen
Yhteyspäällikkö, Liikenneturva

Iljan Isännöintikeskuksen tiimivalmennukset

Tiimivalmentaja Jukka-Tapio Keränen kävi pitämässä kesäkuussa 2021 meidän työyhteisölle tiimivalmennuksen. Palaute oli positiivista ja valmennus vahvisti työyhteisömme me-henkeä.

Työntekijät oppivat mm.
– kuuntelun merkitystä
– asiakkaan ymmärtämistä
– lukemaan muita ihmisiä hankalissakin tilanteissa.

Kommentit koulutuksesta
– Kouluttaja oli rento ja koulutus oli rentoa ja osaavaa
– Sopivassa suhteessa tekemistä ja teoriaa
– Huumorin keinoin uusia ajattelutapoja
– Hyvin otettiin kaikki osallistujat huomioon
– Minäkin uskalsin improvisoida
– Kiitos, aivan loistava päivä!
– Samanlaisia tykypäiviä jatkossakin. Aurinkoinen olo.

Olimme erittäin tyytyväisiä valmennuksen antiin. Tulemme tekemään jatkossakin yhteistyötä Jukka-Tapion ja Tiimihengen kanssa.
Ilja Knuutinen
Toimitusjohtaja, Iljan Isännöintikeskus

Tiimien välisen vuorovaikutuksen kehittäminen osana yrityksen kehitystyötä

Tiimien välisen vuorovaikutuksen kehittämiseen osana Alueellisten kuituverkkojen työyhteisö ja yhteishenki -kehitystyötä saimme mukaan vuorovaikutuskouluttaja Jukka-Tapio Keräsen. Jukka-Tapio on omalla persoonallaan töitä tekevä, harvinaisen aito toimija, jossa ei ole hitustakaan konsulttien ulkoaopeteltuja hissipuheita tai päälleliimattua keinotekoisuutta.

Tiimihenkikoulutuksissa hyödynnettiin vuorovaikutusharjoituksia, mikä oli uudenlainen tapa kehittää tiimin sisäistä viestintää. Työskentelyn tuloksena syntyi muun muassa henkilöstön palautteesta uusia viikoittaisia palaverikäytäntöjä sekä formaalilla että epäformaalilla tavalla, AKU:n 12 viestinnän käskyä sekä videoesittelyt, joissa esittelemme itsemme kaikille tiimikavereille. Yksikkömme on kasvanut nopeasti eivätkä kaikki ole koskaan tavanneet tiimikavereitaan livenä. Vuorovaikutuskoulutuksen jälkeen kamerat ovat olleet aktiivisemmin auki kohtaamisissamme.

Jukka-Tapiota kiitettiin erityisesti rennosta läsnäolosta, joka osallisti mukaan. Häntä pidettiin erilaisena kouluttajana, jonka työskentelytavat poikkesivat totutusta ja rohkaisivat mukaan kokeilemaan
ja yrittämään uutta.
Minna Jaakkola
Head of Strategic Development, Alueelliset kuituverkot, Cinia

Voimatel Oy tukee suunnittelijoiden onnistumista ja pärjäämistä työssään

Toimin Voimatel Oy:ssä sähköverkkojen suunnittelutiimin esimiehenä. Iso osa suunnittelijoiden työtä on maanomistajien ja sidosryhmien kohtaaminen niin puhelimessa, sähköpostitse kuin kasvotustenkin. Tukeaksemme suunnittelijoiden onnistumista ja pärjäämistä näissä kohtaamisissa tilasimme Jukka-Tapiolta päivän mittaisen vuorovaikutuskoulutuksen koko suunnittelutiimille.

Koulutuksessa käytiin läpi vuorovaikutuskeinoja yleisellä tasolla, erilaisten vuorovaikutustilanteiden tunnistamista ja käyttäytymistä näissä tilanteissa mm. improvisaation keinoin. Nämä ovat suomalaisille perinteisesti vaikeita aiheita, mutta Jukka-Tapio sai omalla olemuksellaan ja ammattitaidollaan osallistujat vapautumaan ja heittäytymään mukaan koulutustilanteisiin. Koulutus oli monipuolinen ja antoisa ja auttoi osallistujia tunnistamaan omia käyttäytymismallejaan sekä mahdollisia heikkouksiaan ja vahvuuksiaan erilaisissa tilanteissa.

Jukka-Tapio sopii esimerkiksi tällaisen vuorovaikutuskoulutuksen pitäjäksi mainiosti, sillä hän on avoin, innostava ja itse tilanteisiin heittäytyvä. Voin lämpimästi suositella Jukka-Tapion palveluksia
vastaaviin tilaisuuksiin.
Joni Torvinen
Tiimipäällikkö, Voimatel Oy

Haastavien elämän ja arkipäivän vuorovaikutustilanteiden koulutus

Kuopion vankilan vangeille Jukka-Tapio Keränen on pitänyt vuorovaikutuskoulutusta vangeille Kuopion vankilassa. Kurssilla on perehdytty siihen, kuinka toimia haastavissa elämän ja arkipäivän vuorovaikutustilanteissa oman edun mukaisesti.

Osallistujilta saatu palaute on ollut erittäin myönteistä. Yhteistyö Jukka-Tapio Keräsen kanssa on sujunut erittäin hyvin ja joustavasti ja olemme kehittäneet kurssin sisältöä yhteistyössä. Keräsen vuorovaikutuskoulutus soveltuu mielestäni erittäin hyvin vankiloihin ja haastaville asiakkaille. Hän on kokenut ja osaava ryhmäkouluttaja ja saa osallistujat mukaan toimintaan erinomaisesti. Hän pystyy käyttämään koulutuksessa hyväksi myös taikurin osaamistaan.

Olemme olleet hyvin tyytyväisiä saadessamme tehdä työtä yhdessä huippuammattilaisen kanssa. Yhteistyö jatkuu edelleen.
Jukka Häkkilä
Apulaisjohtaja, Kuopion vankila

Projektityöntekijät kehittävät vuorovaikutusosaamista

Jukka-Tapio Keränen on ollut hankkeemme tiloissa ohjaamassa matalan kynnyksen vuorovaikutus-, ilmaisutaitoharjoitteita sekä esittelemässä ja opettamassa kortti- ja kolikkotemppuja. Hankkeemme kohderyhmiä ovat kaupungin heikko-osaisimmat, erilaisista elämänhallinnan ongelmista kärsivät väestöryhmät.

Jukka-Tapio on saanut erinomaisen kontaktin kävijöihimme. Hän on innostava, luonteva ja helposti lähestyttävä persoona, joka herättää luottamusta ja on saanut aratkin kävijämme osallistumaan omalla valoisalla persoonallaan ja ohjaamisotteellaan. Tunnit ovat olleet hyvin suunniteltuja ja palaute kävijöiltämme on ollut kiittävää.

Voin lämpimästi suositella Jukka-Tapio Kerästä erilaisten vuorovaikutuskoulutusten vetäjäksi. Hänen omat vuorovaikutustaitonsa ovat erinomaiset, ja hänen luontainen valoisuutensa ja aito halunsa ohjata ryhmiä tempaavat mukaansa.
Mari Ahtiainen
Projektityöntekijä, Sirkkulanpuiston nopean toiminnan joukot

Rautalammen ratsastuslukion henkilökunta tiimiytyy

Jukka-Tapio Keräsen koulutuksessa harjoittelimme vuorovaikutustaitoja, itseilmaisua ja heittäytymistä improvisaation avulla. Jukka-Tapio loi tilaisuuteen sallivan ja virheet hyväksyvän, turvallisen ilmapiirin, jonka ansioista myös alun arastelijat uskaltautuivat koulutuksen lopussa esiintymään koko ryhmän edessä. Koulutuksen avulla oli itsekin melko uutena työntekijänä helppo tutustua työkavereihin.
Olli Lipponen
Rehtori, Rautalammin ratsastuslukio

Lasten- ja nuortenkodin henkilökunta heittäytyy vuorovaikutukseen

Mielestäni Jukka-Tapion pitämät improvisaatioharjoitukset olivat hauskoja ja mukaansatempaavia. Myös ujommat ja esiintymisestä pitävät vähemmän rohkaistuivat osallistumaan harjoituksiin ja nauttimaankin niistä. Minulle jäi vaikutelma, että kaikilla oli hauskaa, itse ainakin sain kyllä nauraa välillä maha kippurassa. Suosittelisin myös muille työyhteisöille tällaista ohjelmaa virkistyspäiviin.
Henkilökunta
Himaharjun lasten- ja nuortenkoti

Sujuvaa kommunikaatiota kuntapäättäjille

”Meillä Kiuruvedellä, Luomu-Suomen pääkaupungissa järjestettiin valtuutettujen koulutuspäivä elokuussa 2022. Tiimihengen kouluttaja Jukka-Tapio oli kouluttamassa meidän luottamushenkilöitä koko päivän kulttuuritalolla vuorovaikutustaitoihin liittyen. Päivän anti oli erinomainen. Valtuutetut tykkäsivät toiminnallisesta vuorovaikutuskoulutuksesta tosi paljon, palaute valtuutetuilta oli erittäin positiivinen. Voimme lämpimästi suositella – tiimihenki nousi roimasti koulutuspäivän myötä, kiitos!”
Juha-Pekka Rusanen
Kiuruveden kaupunginjohtaja

Vaikuttavia vinkkejä vuorovaikutukseen

Kiitos osaaville Tiimihenki Valmentajille Markus Petsalo ja Johanna Lintukoto ! Saimme innostavassa ilmapiirissä vaikuttavia vinkkejä vuorovaikutukseen ja voinkin lämpimästi suositella tätä valmennusparia!
Hanna Savolainen
Aluemyyntipäällikkö, Keskinäinen vakuutusyhtiö Turva

Tiimivalmennuksesta naurua toimistolle

Tiimivalmennus toimii hyvin työyhteisön ryhmäytymisessä varsinkin, kun tiimimme koostuu uusista työntekijöistä sekä etätyöntekijöistä. Tiimihenkivalmennus toi naurun toimistolle ja sai unohtamaan hetkeksi kiireisen työpäivän. Valmennus piti sisällään mukavia harjoituksia positiivisen työyhteisön luomiseksi, kun yrityksen koko henkilöstö oli läsnä paikan päällä.
Elisa Karimo
Operatiivinen johtaja, Helena Riihitupa Oy

Moka voi olla mahdollisuus

”Vuorovaikutus on yksi tärkeimpiä asioita työssämme Pohjola Vakuutuksessa. Itä-Suomen yritysvakuutusmyynti harjoitteli tätä taitoa Tiimihenki / Johanna Lintukodon vetämänä. Palaute valmennuksesta oli erittäin hyvä, keskiarvo peräti 9,3 ja kaikille osallistujille syntyi päivän aikana hyviä oivalluksia. Pitää uskaltaa heittäytyä eikä pelätä virheitä, moka voi olla mahdollisuus 🙂
Lämpimät suositukseni valmennuksesta.”
Jukka Viljakainen
Aluejohtaja
Pohjola Vakuutus Oy
Itä-Suomen yritysasiakaspalvelut

Valmennus oli hyvin osallistava

”Jukka-Tapio Tiimihengestä oli pitämässä meille kolmen tunnin vuorovaikutusvalmennuksen tiimipäivässä. Valmennus oli hyvin osallistava ja siinä tehtiin käytännön harjoitteita, joiden myötä koko tiimi osallistui vahvasti ja valmennuksen jälkeen tiimi oli tosi positiivisella mielellä. Nyt edessä on tärkein ja suurin haaste eli se, että opit saadaan elämään tiimin arkeen.”
Simo Penttinen
OP Pohjois-Karjala
Pankinjohtaja

Hauskat eväät asiakaskohtaamiseen 

”Olimme koko henkilökunnan voimin vuorovaikutuskoulutuksessa. Saimme eväitä etenkin asiakaskohtaamiseen ja toisaalta omien vahvuuksien ja kehityskohteiden tunnistamiseen. Koulutus oli tosi hyvä ja kouluttaja ammattitaitoinen, ja mikä parasta, meillä oli todella hauskaa. Vahva suositus!”
Markus Itkonen
Sp-Koti Kuopio ja Joensuu

Tarvitseeko sinun yrityksesi Tiimihengen apua? Ole yhteydessä Jukka-Tapioon ja sovitaan yrityksellesi sopiva koulutus.